Portfólió készítés, modellfotózás

 

Portfólió készítés, legyen Neked is profi portfóliód!

Sok helyen a kezdő portfólió elkészítése egy kisebb vagyon. Akkor kellene rengeteget költened rá amikor még nem tudsz a modellkedésből profitálni. Nálunk (mert ez már nemcsak egy fotóst igényel, profi sminkes és fodrász elengedhetetlen a stylistról és az egyéb asszisztenciáról nem is szólva) lehet normális áron minőségi portfóliód.

Hogy ennek mi a titka, elárulom: írj vagy hívj 🙂

Elöljáróban annyit azonban elárulok, nem sablonokban, nem rideg portfólió fotócsomagban gondolkodunk. A Te portfóliód nem egy lesz a sok portfólió közül, hanem A portfólió a portfóliók között.

Nem célunk a kezdők lehúzása – bár csak a képzeletemben van, kizárt, hogy valaki így gondolkodik 🙂 – viszont nem vállaljuk ingyen! Ne is keress, ha ingyen szeretnél modell portfóliót.

portfólió fotózásModellfotózás egy kicsit (nagyon) más, mit a portfólió készítés. Elsősorban azért, más a célja. Felsorolok néhány esetet, amikor érdemes portrét, egy divatfotót (fashion-fotót) vagy egy érzékibb, szexis glamour fotót készíttetni:

profilkép közösségi oldalakra,

kipróbálnád, milyen egy profi fotóssal dolgozni műteremben, extrém helyszíneken,

– párodat akarod elkápráztatni és a piros szemű, rosszul, előnytelenül komponált képekkel eddig nem volt sikered,

stb.

Talán elsősorban a lányokra, asszonyokra igaz, hogy önbizalomhiányban szenvednek. Ennek sok oka van. Csak egyet nézzünk. A címlapfotókon általában agyonretusált képeket látsz, aminek néha már-már köze nincs a valósághoz. Többen azt hiszik, ha nem néznek ki úgy, mint egy címlaplány akkor nem felelnek meg az elvárásoknak. Ez nem így van.

Gyere el egy fotózásra, tapasztalatból mondom, nagyon sokat segít!

 

Portfólió készítés 

Nagyon fontos eldönteni előre, mi a cél.

Másképpen kell a tervezését elkezdeni, ha a portfólió készítés célja egy hosstess munka megszerzése és más ha erotikus munkához kell. Az, hogy mi e kettő közt a különbség talán mondanom sem kell. Teljesen más a portfólió készítés során készült képek jellege.

Meg kell határozni, hogy melyik “arcodat” mutassuk be.

Nem mindegy, hogy a fotózás során a vidám, magabiztos vagy éppen a szexis oldalad mutatjuk be. Igen, többesszámot írtam, mert a portfólió készítés közös munka. Mielőtt azt hinnéd, hogy fotózások csak a fotós és a modell van jelen, elárulom, a jó portfólióhoz kell sminkes, fodrász és stylist is. Ez az öt “szakma” fontos a sikeres portfólióhoz.

Sokan gondolják, hogy pár elkapott pillanat, egy modellfotózás helyettesíti a portfóliót. Nem áll távol a portfólió készítés és a modellfotózás, de nem ugyanaz. Mások a célok.

Nagyon, de nagyon fontos, hogy fotózás előtt mondd el, mi a célod a képekkel. Hidd el, a stáb tagjainak tudni kell, hogy tökéletes legyen az eredmény.

Tipikus és sokszor visszatérő eset, hogy nem árulja el a modell, hogy a portfólió készítés célja erotikus munkára való jelentkezés vagy portfólió bővítés. Leggyakrabban ilyeneket hallok a lányoktól, „szeretnék pár szexis képet a barátomnak”, „néhány bevállalósabb képet szeretnék, hogy majd idősebben visszanézhessem” stb. El kell árulni a fotózás célját. Hidd el, ez nekünk egy feladat, munka és nem kell titkolózni – a mi teljes diszkréciónkra viszont számíthatsz.

Még valami, a modell fotózás során készült képek Rólad, Neked készülnek. Nem a barátnak, barátnőnek, anyunak, apunak. Nem nekik kell megfelelned hanem a céljaidnak.

Mi kell még, hogy a portfólió készítés eredményes legyen?

Mindent felsorolni, hogy mitől lesz eredményes szinte lehetetlen, de néhány dolgot megemlítek.

Bizonyos szabályok betartása elengedhetetlen.

Kitartás és bizalom is kell, hogy a stáb tagjai tudják, miért kérnek például fura pózokat, miért olyan a sminked, hajad, amilyen.

Ha kérdésed van portfólió készítés, modellfotózás vagy bármilyen fotózási témában hívj +36703988992 vagy klikkelj ide és írj!