Portfólió készítés, modellfotózás

 

Portfólió fotózás, legyen Neked is profi portfóliód!

 

Sok helyen a kezdő portfólió készítés egy kisebb vagyon. Akkor kellene rengeteget költened amikor még nem tudsz a modellkedésből profitálni. Minálunk (mert ez már nemcsak egy fotóst igényel, profi sminkes és fodrász elengedhetetlen és jó ha van egy stylist és egyéb asszisztencia is) lehet normális áron minőségi portfóliód. Ennek vagy titka, elárulom írj vagy hívj 🙂 Elöljáróban, nem sablonokban, nem rideg portfólió fotócsomagban gondolkodunk. A Te portfóliód nem egy lesz a sok portfólió közül, hanem A portfólió a portfóliók között.

Nem célunk a kezdők lehúzása – ez csak a képzeletemben van, kizárt, hogy valaki így gondolkodik 🙂 – viszont nem vállaljuk ingyen! Ne is keress, ha ingyen szeretnél modell profitfóliót.

Modell fotózás egy kicsit (nagyon) más mit a portfólió készítés. Elsősorban más a célja. Felsorolok néhány esetet amikor érdemes portrét egy divatfotót (fashion-fotót) vagy érzékibb szexis glamour fotót készíttetni:

profilkép közösségi oldalakra

kipróbálnád milyen egy profi fotóssal dolgozni műteremben, extrém helyszíneken

– párodat akarod elkápráztatni és a piros szemű, rosszul, előnytelenül komponált képekkel eddig nem volt sikered

stb.

Talán elsősorban a lányokra, asszonyokra igaz, hogy önbizalom hiányban szenvednek. Ennek sok oka van. Csak egyet nézzünk. A címlapfotókon általában agyonretusált képeket látsz, aminek néha már-már köze nincs a valósághoz. Többen azt hiszik, ha nem néznek ki úgy mint egy címlap lány akkor nem felel meg az elvárásoknak. Ez nem így van.

Gyere el egy fotózásra, tapasztalatból mondom nagyon sokat segít!

 

Portfólió készítés 

Nagyon fontos eldönteni előre mi a portfólió készítés célja. Másképpen kell a portfólió készítés tervezését elkezdeni ha a portfólió készítés célja egy hosstess munka megszerzése és más a portfólió készítés célja, ha erotikus munkához kell. Az hogy mi e kettő közt a különbség talán mondanom sem kell. Teljesen más a portfólió készítés során készült képek jellege.

Meg kell határozni, hogy melyik “arcodat” mutassuk be. Nem mindegy, hogy a portfólió készítés során egy vidám magabiztos vagy egy szexis feledet mutatjuk be. Igen többesszámot írtam, mert a portfólió készítés közös munka. Mielőtt azt hinnéd, hogy a portfólió készítés alatt csak a fotós és a modell van jelen, elárulom kell a jó portfólióhoz sminkes, fodrász és stylist is. Ez az öt “szakma” fontos a jó portfólió készítés sikerességéhez.

Sokan gondolják, hogy pár elkapott pillanat, egy modell fotózás helyettesíti portfólió készítést. Nem áll távol a portfólió készítés és a modell fotózás, de nem ugyan az. Mások a célok.

Nagyon, de nagyon fontos, hogy fotózás előtt mond el mi a célod a képekkel. Hidd el a stáb tagjainak tudni kell.

Tipikus és sokszor visszatérő eset, hogy nem árulja el a modell, hogy portfólió készítés célja erotikus munkához való jelentkezés vagy portfólió bővítés. Leggyakrabban ilyeneket hallok a lányoktól, “szeretnék pár szexis képet a barátomnak”, “néhány bevállalósabb képet szeretnék, hogy majd idősebben visszanézhessem” stb. El kell árulni a portfólió készítés célját. Hidd el ez nekünk egy feladat, munka és nem kell titkolózni.

Még valami a modell portfólió készítés során készült képek Rólad, Neked készül. Nem a barátnak, barátnőnek, anyunak, apunak. Nem nekik kell megfelelned portfólió készítés alatt, hanem a céljaidnak.

Mi kell még, hogy a portfólió készítés eredményes legyen?

Mindent felsorolni, hogy egy portfólió készítés mitől lesz eredményes szinte lehetetlen, de néhány dolgot megemlítek.

Bizonyos szabályok betartása elengedhetetlen.

Kitartás és bizalom is kell, hogy a stáb tagjai tudják miért kérnek a portfólió készítés például alatt fura pózokat, miért olyan a sminked, hajad.

Ha kérdésed van portfólió készítés, modell fotózás vagy bármilyen fotózási témában, hívj
06-70-398-8992